Baccarat

Om Baccarat

Baccarat er et kortspil som menes at have sin oprindelse i Frankrig eller Italien i det 15. århundrede.

I moderne tid kender man det bedst fra casinoerne rundt omkring i verdenen og fra de mytiske 007 film, hvor netop Baccarat i en af sine mange varianter ofte blev spillet af James Bond.

Der findes i alt tre varianter af Baccarat:

  • Chemin de Fer
  • Baccarat Banque
  • Punto Banco (også kaldet Nordamerikansk baccarat)

Punto Banco versionen er stort set udelukkende baseret på tilfældigheder og held og må derfor mest af alt betegnes som et chancespil, mens Chemin de Fer og Baccarat Banque i sin stil åbner op for mere strategisk indblanden fra kortspilleren selv. Der er altså for de to sidste versioners vedkommende mere plads til at spilleren selv har nogen påvirkning på spillet.

Grundlæggende regler

I Baccarat er der tre udfald man kan spille på. Spillerens hånd, bankens hånd eller uafgjort. Man placerer sin indsats på et af de tre udfald inden kortene uddeles.

Selve kortspillet fungerer på en sådan måde, at du spiller mand mod mand med bankøren. Man tildeles i alt to kort hver og i sin enkelhed handler det om at nå så tæt på summen 9 som overhovedet muligt. Alle billedkort og 10erne har ingen værdi, mens esset har værdien 1 og alle kort fra 2 til og med 9 har sin pålydende værdi.

Tildeles du en hånd der har summen 5 eller derunder, får du et nyt kort, så man her få chancen for at nå tættere på 9.

Tildeles man en hånd med summen 6 eller 7, står man automatisk, mens banken, hvis denne tildeles 5 eller derunder kan trække (hitte) et nyt kort til sig selv, for at se om den kan slå dig.

Tildeles man en hånd med summen 8 eller 9 overrules alle andre regler. En 8er eller en 9er kaldes for en ‘natural eight/le petit’ og ‘natural nine/le gros’ og betyder at du ikke tildeles yderligere kort.

Sådan fungerer spillet i sin enkelhed. Det er et bet på et udfald af et kortspil, hvor man bestræber sig på at lægge sig tættere på 9 end bankøren eller slet og ret at ramme værdien 9.

Udfaldet lige betyder at både du og bankøren ender på samme talværdi, og i dette tilfælde vinder de spillere, som har bettet på udfaldet lige.

Strategi

Langt hen af vejen er der meget mavefornemmelse i Baccarat, men der er dog også noget matematik. Man betales 1 til 1 med bet på banken og spilleren, men banken vinder statistisk set altid en anelse flere hænder, hvorfor man kan hævde at der altid vil være en anelse mere strategi i altid at bette på banken. Uafgjort eller ‘lige’ som det hedder betales normalt 1 til 8 og det odds i sig selv giver ikke meget mening, når man udregner procentandelen af spil der faktisk ender i et remis. Derfor vil et bet på lige, objektivt set, være det dårligst betalte bet.